Zandkreek 19, Zwolle

Verkocht

Kenmerken

Prijs:
€ 399.000,- k.k.
Postcode:
8032JL
Ligging:
aan rustige weg
Woningtype:
eengezinswoning
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, tuin rondom
Garage:
Ja
Kamers:
6
Slaapkamers:
4
Woonoppervlakte:
146m²
Perceeloppervlakte:
334m²
Inhoud:
565m³
Bouwperiode:
1973
Plaats woning op:  




  • De Krekenbuurt… een unieke en zeer populaire woonomgeving, voor jong en oud, rustig en vrij!

    Deze bijzondere koepelwoning beschikt over veel prettige leefruimte, veel licht en maakt deel uit van het plan “Tuinwijk”, nu “Krekenbuurt”. De woningen zijn in een opvallende stijl gebouwd die kenmerkend is voor de buurt. Om de uitstraling van de buurt te waarborgen hebben de woningen in de Krekenbuurt in 2016 de status “Gemeentelijk monument” gekregen. Een vereniging van eigenaren (bijdrage ca. € 75,- per jaar) verzorgt het groen aan de Zandkreek. De ligging van deze woning, op loopafstand van het winkelcentrum en een paar minuten fietsen van de binnenstad, is perfect!

    Indeling

    Begane grond:
    Entree, hal met toilet en trapopgang De keuken is ruim en biedt toegang tot de tuin en de woonkamer is knus en toch heerlijk licht. Verder is er voldoende ruimte voor een werkplek of juist een grote eettafel. De (voormalige) garage is thans gesplitst in een berging en een kamer, ideaal als tv-maker maar ook als werkplek of speelkamer.

    Eerste verdieping:
    Vaste trap naar de eerste verdieping met hier 3 slaapkamers (waarvan 1 met balkon) en de badkamer.

    Tweede verdieping:
    Vaste trap naar de tweede verdieping waar je uitkomt onder de prachtige lichtkoepel, een ruime en open verdieping ingericht als royale slaapkamer met 2 balkons.

    Tuin:
    De gezellige en groene tuin is gelegen op het noorden, wat niet gunstig lijkt maar zeker wel erg goed ligt. Achterin de tuin kan je lang in de zon zitten… Een hele fijne en groen omgeving!

    Ligging:
    Deze woning is gebouwd onder architectuur van Benno Stegeman in 1973, gelegen in een groene wijk met woonerven. Sinds mei 2016 vallen deze woningen onder Gemeentelijk Monument. De koepelwoningen in deze wijk zijn gerealiseerd met roodbruine stenen muren en verdiepings-hoge ramen die het interieur van veel licht voorzien. Het gezamenlijke groen zorgt voor veel rust en ruimte op het woonerf, speelruimte voor kinderen en bij deze kan je parkeren voor je eigen garage. Je woont in een oase van groen. Absolute privacy, mooi licht, stilte en ruimte zijn sterke punten. Toch nabij alle gewenste voorzieningen en recreatie. De monumentale binnenstad van Zwolle, met zijn theaters, musea, restaurants en winkelstraten zijn op slechts 10 minuten fietsen bereikbaar. Het winkelcentrum Aa-landen is lopend bereikbaar, evenals het openbaar vervoer.

  • Mail een bekende

    U kunt onderstaande gegevens invullen om deze woning door te sturen naar een bekende:


Direct reageren

Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.