Woning verhuren


Uw huis verhuren

Uw woning verhuren voor korte of langere tijd?

 

Maar… hoe vind ik een betrouwbare huurder, welke huurprijs kan ik vragen, welke contractduur moet ik opnemen, welke voorwaarden moet ik stellen, hoe stel ik een huurcontract op en aan welke eisen moet een huurcontract voldoen? Neem alex makelaars bij de hand en u bent verzekerd van de verhuur!

 

Bij de verhuur van een woning dient u zich bewust te zijn van het feit dat in Nederland huurders bijzonder veel rechten en vrijheden worden toegekend, zeker als er verhuurd wordt zonder een goed onderbouwd contract. Dit kan voor problemen zorgen, welke met een goed “dichtgetimmerd” huurcontract op eenvoudige wijze voorkomen had kunnen worden.

 

Alex makelaars is gespecialiseerd in de verhuur van onroerend goed. Wij selecteren uitsluitend passende huurders voor u. Wij kennen immers ook een groot deel van huurders die op de “zwarte lijst” staan.

 

Zodra de overeenkomst is gesloten en de gevraagde gegevens zijn ontvangen en gecheckt, wordt de huurovereenkomst opgesteld. Na ontvangst van de afgesproken huurtermijnen en waarborgsom, maken we een afspraak voor de sleuteloverdracht. Tijdens de sleuteloverdracht vindt een inspectie plaats in het gehuurde en worden de bevindingen opgenomen in het inspectierapport. Hierin staat de toestand van het gehuurde omschreven op dat moment, de meterstanden worden genoteerd en eventuele nadere afspraken tussen partijen worden vastgelegd. Na de sleuteloverdracht is de verhuur een feit. In principe heeft u vanaf dan te maken met de huurder of misschien wenst u óók de zaken betreffende het gebruik van uw woning, in beheer te geven bij alex makelaars.

 

Dus wenst u uw woning te verhuren, omdat u door uw werkgever wordt uitgezonden naar het buitenland? Of wenst u uw woning om een andere reden (tijdelijk) te verhuren? Wanneer u via alex makelaars een woning verhuurt, bent u verzekerd van deskundigheid, een hoog serviceniveau en dat wij u alle zorgen en papierwerk uit handen nemen!