Vondelkade 23, Zwolle

Verkocht

Kenmerken

Prijs:
€ 515.000,- k.k.
Postcode:
8023AC
Ligging:
aan rustige weg
Woningtype:
eengezinswoning
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, achtertuin
Kamers:
5
Slaapkamers:
4
Woonoppervlakte:
124m²
Perceeloppervlakte:
166m²
Inhoud:
413m³
Bouwperiode:
1930
Plaats woning op:  




  • WONEN AAN HET WATER OP TOPLOCATIE IN DE WIPSTRIK….
    Deze sfeervolle jaren '30 woning is gelegen op één van de mooiste plekjes in de geliefde wijk Wipstrik aan een mooie, bomenrijke laan langs de Nieuwe Vecht. Aan de voorzijde vrij uitzicht op groen, de Nieuwe Vecht en de binnengasthuizen aan de overzijde van het water. De Vondelkade is een officiële fietsstraat, auto’s zijn hier te gast en parkeren is kosteloos en er is geen parkeervergunning nodig. De Nieuwe Vecht biedt bovendien, heel gaaf, de mogelijkheid om een bootje voor de deur te leggen.

    KARAKTERISTIEKE UITSTRALING, PANEELDEUREN EN GRANITO,
    Het huis heeft een voorname en karakteristieke uitstraling door de in rode baksteen opgetrokken gevel, de originele voordeur en rode dakpannen. Ook binnen zijn in dit huis verschillende elementen uit de oorspronkelijke bouwperiode bewaard gebleven, zo zijn er nog paneeldeuren en de granito vloer in de hal, maar ook originele plafonds.

    EEN FANTASTISCHE PLEK…, DICHTBIJ DE BINNENSTAD, SCHOLEN EN WINKELS
    De wijk Wipstrik is één van de meest gewilde woonwijken van Zwolle. Je vindt hier voor een groot deel woningen uit de jaren ’30 aan gevarieerde straten en mooie pleintjes met veel groen. De sfeer die architecten en bouwers in de jaren dertig wisten te realiseren spreekt, misschien zelfs wel meer dan ooit, nog altijd tot de verbeelding. In de wijk zijn maar liefst drie basisscholen op steenworp afstand evenals een goede buurtsuper. Winkels, de binnenstad van Zwolle en uitvalswegen zijn binnen enkele minuten bereikbaar. De wijk is geliefd bij jong en oud; vrijwel nergens in Zwolle woon je dan ook zo centraal. Bijzonder is tevens het prachtige monumentale openluchtbad waar wijkbewoners met plezier gaan zwemmen.

    DIEPE TUIN
    De tuin is circa 15 meter diep, gelegen op het zuidoosten. Een echte tuin waar je heerlijk vrij zit en je door de diepte van de tuin nagenoeg de hele dag van de zon kunt genieten. Praktisch is bovendien de houten tuinschuur (voorzien van elektra) voor de tuingereedschappen en allerhande spullen.

    INDELING:
    Via de met mooie “waaltjes” bestraatte voortuin bereikt u de woning
    Bij binnenkomst in de hal vallen de originele granito vloer en de paneeldeuren direct op, deze nemen u mee naar het bouwjaar van de woning. De woonkamer is sfeervol, de combinatie van de eikenhouten vloer, de open haard en de prachtige erker aan de voorzijde zorgen ervoor dat u deze woning niet snel zal willen verlaten. Aan de voorzijde plek voor de woonkamer met prachtig uitzicht. Aan de tuinzijde de open keuken met Boretti fornuis en de eethoek. Door de grote ramen veel licht en zicht op de tuin. Deze woning onderscheid zich van naastgelegen woningen door de erker/uitbouw aan de voorzijde die ook op de woonlaag erboven extra ruimte geeft. Tevens zijn deze woningen ook aan de achterzijde een stuk langer waardoor ook de woonkamer en de daarboven gelegen slaapkamer extra ruimte bieden.

    1e VERDIEPING
    Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers gelegen. Ook op deze verdieping blijft de sfeer behouden met prachtige houten vloeren de paneeldeuren met authentieke deurklinken en de trapopgang. De badkamer is neutraal in rustige zwart- en wittinten. Keurig ingericht en voorzien van een oude tegelvloer uit een klooster, een extra lang ligbad met douche-inrichting, wastafelmeubel en een tweede toilet.

    2e VERDIEPING
    Via een vaste trap bereikt u de tweede verdieping. Hier bevindt zich een grote volledig geïsoleerde zolderkamer ook weer met houten vloerdelen. Ruimtelijk door de hoge nok. Tevens is er een afzonderlijke bergruimte met daarin de aansluiting voor de was-apparatuur en opstelling van de cv-ketel. Rondom zijn knieschotten geplaatst voor een zee van bergruimte.

    WAAROM JE IN DEZE WONING WIL WONEN:
    - Toplocatie in de Wipstrik
    - Wonen aan de Nieuwe Vecht
    - Mogelijkheid van een bootje voor de deur
    - Bijzonder sfeervol huis met paneeldeuren, granito en glas in lood.
    - Goed onderhouden
    - Diepe en zonnige tuin
    - woonoppervlak 124 m2 (inclusief 2e verdieping)

  • Mail een bekende

    U kunt onderstaande gegevens invullen om deze woning door te sturen naar een bekende:


Direct reageren

Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.