Philosofenallee 17, Zwolle

Verkocht

Kenmerken

Prijs:
€ 515.000,- k.k.
Postcode:
8023TA
Ligging:
aan water
Woningtype:
eengezinswoning
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, achtertuin
Kamers:
6
Slaapkamers:
4
Woonoppervlakte:
108m²
Perceeloppervlakte:
173m²
Inhoud:
410m³
Bouwperiode:
1910
Plaats woning op:  




  • In de populaire Zwolse wijk ‘De Wipstrik’ staat aan het water deze statige tussenwoning op nieuwe bewoners te wachten. Deze beschikt over 4 slaapkamers, een diepe tuin op het zuidoosten, houten berging, een luxe keuken en een badkamer. Daarbij woon je hier niet alleen comfortabel, ook nog eens duurzaam! Dankzij de geplaatste zonnepanelen en zorgvuldige isolatie heeft het huis energielabel A gekregen.

    Ook de locatie kan bijna niet beter, Zwolle heeft namelijk een hoop te bieden en in jouw geval bevindt alles zich op loopafstand. Al kan je in veel gevallen ook de boot pakken dankzij de ‘Nieuwe Vecht’ voor de deur waarmee je rond de gehele binnenstad kunt varen. In het centrum beschik je over alle denkbare voorzieningen, terwijl er in de buurt ook meerdere scholen, speeltuinen en verenigingen te vinden zijn om het zo tevens een kindvriendelijke buurt te maken.

    Begane grond
    Eenmaal binnen beland je in een knusse hal waar je kunt kiezen om de trap naar boven te nemen, of rechtsaf de deur naar de keuken. Deze is zowel licht als luxe, waar een breed aanrecht is omringd door strakke, witte greeploze kasten. Met tegenover het aanrecht nog een extra kastdeel in dezelfde stijl beschik je over een inductiekookplaat met ingebouwd afzuigsysteem, een vaatwasser, heteluchtoven en een koel/vriescombinatie.

    De nette, lichte eiken parketvloer leidt je verder naar de woonkamer, die zich achter de suite deuren bevindt. Met een grote raampartij uitkijkend op de achtertuin en daarmee het zuidoosten, is dit de gehele dag een zeer zonnige ruimte. Voor extra warmte en sfeer beschik je nog over een houtkachel die voor de authentieke schouw is geplaatst. Ook voor opbergruimte is reeds gezorgd middels een bijzondere reeks kasten naast en boven de schuifpui.

    Vanuit de keuken is de kelder bereikbaar, dit is een verrassend grote ruimte en ideaal voor bijvoorbeeld uw wijnen te bewaren.

    Eerste verdieping
    De gestoffeerde vaste trap leidt naar een verdieping die van hetzelfde laagpolige grijze tapijt is voorzien. Aan deze overloop grenzen 4 deuren, waarvan 2 tot een slaapkamer behoren, eentje tot een inbouwkast en als laatste nog de badkamer.

    De eerste kamer waar je op uitkomt is meteen de grootste, vandaar dat we deze als ‘master bedroom’ hebben bestempeld. Deze beschikt niet alleen over veel ruimte om een riant tweepersoonsbed te kunnen plaatsen, ook vind je hier een ruime inbouwkast. Net als de woonkamer bevindt deze kamer zich aan de achterzijde, zodat je hier vroeg op de dag de meeste zon vangt.

    Hiernaast bevindt zich de badkamer, keurig betegeld met wit op de wanden en donkergrijs op de vloer is ook dit een fijne ruimte. Hier beschik je over een ruime inloopdouche, wastafelmeubel met ronde wasbak met daartegenover een zwevend toilet. De achterwand van laatstgenoemde is de enige bron van kleur dankzij een speels tegelpatroon.

    Tegenover de master bedroom vind je een tweede slaapkamer. Ook hier zou een tweepersoonsbed kunnen passen, echter met de ruime master bedroom en nog 2 kamers op zolder kan dit ook een zeer comfortabele kinderkamer, werkkamer of hobbyruimte worden.

    Tweede verdieping
    Zoals eerder aangegeven beschik je ook op zolder nog over 2 kamers, deze bevinden zich aan weerszijden van de trap waarbij je in het midden nog de wasruimte vindt. Beide slaapkamers zijn vrijwel identiek, waarbij de kamer rechts van de trap op een paar vierkante centimeter na net iets ruimer is. Het grootste verschil tussen de 2 is dan ook puur het uitzicht, de voorste kijkt uit over de gracht en de ander op de diepe groene achtertuin.

    Buitenruimte
    De achtertuin is diep, waarbij je vanuit de woonkamer eerst uitkomt op een betegeld terras. Hierna volgt een klein niveauverschil waar je verder over een fijn grasveld beschikt met daarnaast een grindpad dat je verder naar de achterzijde van de tuin leidt, waar je nog een luxe veranda vindt tegen de houten berging aan. Deze berging is voorzien van een geïsoleerd dak en elektra, doordat deze in 2 delen is gesplitst kan deze, naast berging, prima dienst doen als thuiskantoor. De veranda is voorzien van een mooie hottub welke verdiept is aangelegd. Zo is hier voor elk moment van de dag wel een fijn plekje te vinden om buiten door te brengen.

    Bijzonderheden
    - statige tussenwoning met uitzicht op de gracht 
    - bouwjaar 1910
    - 4 slaapkamers
    - in 2017 grondig vernieuwd en geheel instapklaar
    - luxe keuken
    - diepe tuin op het zuidoosten
    - houten berging
    - op loop (en vaar) afstand van Zwolle centrum
    - zonnepanelen
    - energie label A

  • Mail een bekende

    U kunt onderstaande gegevens invullen om deze woning door te sturen naar een bekende:


Direct reageren

Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.