Irisstraat 3, Zwolle

Verkocht

Kenmerken

Prijs:
€ 309.000,- k.k.
Postcode:
8012DX
Ligging:
aan rustige weg
Woningtype:
eengezinswoning
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, achtertuin
Kamers:
4
Slaapkamers:
3
Woonoppervlakte:
71m²
Perceeloppervlakte:
98m²
Inhoud:
299m³
Bouwperiode:
1925
Plaats woning op:  




  • In de Zwolse wijk Assendorp staat deze karakteristieke voormalige arbeiderswoning op nieuwe bewoners te wachten. Geheel instapklaar beschikt hij over 3 slaapkamers, een tuin op het westen, idem dakterras, complete keuken en een houten berging met overkapping.

    Aan de rustige, verkeersarme straat is het fijn wonen. Ook zit je vlakbij zowel het Wezenlandenpark, als de levendige winkelstraat de Assendorperstraat. Iets verder maar nog steeds op loopafstand vind je zelfs het treinstation van Zwolle. Zo heb je alle voorzieningen binnen handbereik, wat dit echt een toplocatie maakt.

    Begane grond
    Eenmaal binnen beland je in de hal die je langs de meterkast en de vaste trap zo de woonkamer inleidt. Rechtsaf vind je de woonkamer aan de voorzijde, uitkijkend op het oosten, is het hier vooral ‘s ochtends heerlijk zonnig. Daarna volgt richting de achterzijde een mooie schouw, de eethoek en links van de glazen schuifpui vind je de keuken.

    Laatstgenoemde is compact en strak vormgegeven, met grote zwarte plavuizen op de achterwand. Daarbij is hij met een gasfornuis, oven, afzuigkap, vaatwasser en koelkast ook zeer compleet.

    Eerste verdieping
    Vaste gestoffeerde trap brengt je op een overloop die, net als alle aangrenzende kamers, van hetzelfde laagpolige tapijt is voorzien als de trap.

    Als eerste kom je uit bij een bijna vierkante kamer, die tevens beschikt over toegang tot het dakterras, die vrijwel net zo groot is als de kamer zelf. Hier zou in feite prima een tweepersoonsbed in passen, al maakt het ook een zeer comfortabele werk- of kinderkamer.

    De kamer hiernaast is iets kleiner doordat hij ruimte inlevert aan de badkamer, hiermee zou het alsnog een knusse kinderkamer kunnen zijn, of dienst doen als inloopkast.

    Hier tegenover vind je de master bedroom. Uitkijkend op het oosten is het hier lekker zonnig wakker worden. Je hebt hier dan ook volop ruimte voor een riant tweepersoonsbed, mede dankzij de reeds aanwezige opbergruimte in de vorm van een brede inbouwkast.

    In het midden, aan het einde van de overloop vind je de compacte badkamer. Strak betegeld in een fijn zwart/wit tegel contrast beschikt hij over een inloopdouche en een wastafelmeubel.

    Als laatste biedt de overloop nog een vlizotrap, verwerkt in het plafond. Deze brengt je naar de bergzolder, niet heel hoog maar wel ruim in vloeroppervlak kan je hier nog een hoop spullen kwijt.

    Buitenruimte
    De tuin op het westen bereik je via de grote glazen schuifpui naast de keuken, waar je uitkomt op een zonnig, bestraat terras. Hierna volgt een fijn grasveld daarna nog een overdekt terras naast je eigen houten berging. Zo kun je met hetzelfde gemak de luwte of de zon opzoeken als je buiten zit.

    Bijzonderheden

    - karakteristieke, instapklare tussenwoning
    - 3 slaapkamers
    - complete keuken
    - tuin op het westen
    - houten berging
    - dakterras (ook op het westen)
    - top locatie nabij winkels, binnenstad, station en park
    - binnen 10 minuten in de binnenstad

  • Mail een bekende

    U kunt onderstaande gegevens invullen om deze woning door te sturen naar een bekende:


Direct reageren

Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.