Oudestraat 47-1, Kampen

Verkocht

Kenmerken

Prijs:
€ 550.000,- k.k.
Postcode:
8261CE
Ligging:
in centrum
Woningtype:
maisonnette
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, zonneterras
Kamers:
7
Slaapkamers:
3
Woonoppervlakte:
191m²
Inhoud:
691m³
Bouwperiode:
1975
Plaats woning op:  




  • Zelden zagen wij zo'n mooie binnenstadswoning!

    De verrassing gaat schuil achter een monumentale gevel. Het pand is in 1975 compleet herbouwd, waarbij de stijlen van vroeger zijn hernieuwd. Met bijzonder veel zorg hebben de huidige eigenaren dit appartement van onder tot boven verbouwd tot een modern en comfortabel woonhuis. Men heeft veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en het geheel is hoogwaardig afgewerkt. Ook is er aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is alles goed geïsoleerd, is er goede ventilatie, worden de ruimtes individueel verwarmd met LTV radiatoren i.c.m. het Evohome systeem van Honeywell. Deze voorzieningen, gecombineerd met de aanwezigheid van een houtkachel, zorgen voor bijzonder lage energielasten voor een woning van dit formaat.

    Het woonhuis staat aangemerkt als rijksmonument. Dit heeft men name betrekking op de buitenzijde van het pand en op de gerestaureerde muur in de woonkamer met de historische spitsboognissen. Onderhoud aan een rijksmonument is subsidiabel.

    Wat nog meer opvalt aan deze woning zijn de hoge plafonds, het vele daglicht en de ruimte!

    Het appartement beschikt o.a. over 3 grote slaapkamers, 2 badkamers, 3 toiletten en een groot en rustig gelegen dakterras. Wanneer er behoefte is aan meer slaapkamers, kunnen er eenvoudig 2 extra slaapkamers gerealiseerd worden. Door de speelse split-level indeling zijn er 2 aparte woonkamers, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde. Degene aan de achterzijde staat in verbinding met het ruime en gezellige dakterras. De woonkamer aan de voorzijde heeft prachtige hoge ramen, een mooie parketvloer en een gezellige houtkachel. De moderne woonkeuken is voorzien van een oven, kookplaat met afzuiging, Quooker, vaatwasser en een losstaande koelkast in de stijl en sfeer van de keuken.

    Op het gebied van het sanitair, komt u ook niets tekort in deze woning. De badkamer op de derde woonlaag is lekker ruim en is ingericht met een douchehoek, een toilet en een badkamermeubel met dubbele wastafel. Op één van de slaapkamers op dezelfde verdieping bevindt zich nog een extra badkamermeubel met wastafel. Op de bovenste verdieping bevindt zich nog een extra badkamervoorziening met een ligbad, toilet en een meubel met wastafel.

    Indeling:

    Begane grond:
    Privé entree met hal en trapopgang.

    Eerste woonlaag:
    Overloop, hal, toiletruimte, eerste woonkamer/zitkamer met kastenwanden/garderobekasten, authentieke wasbak en deur naar het dakterras.

    Tweede woonlaag:
    Straatgerichte zithoek en trap naar iets hoger gelegen keukengedeelte. In het keukengedeelte is ruimte voor de eethoek en hier bevindt zich nog een handige provisiekast.

    Derde woonlaag:
    Ruime overloop, 2 slaapkamers, badkamer en een wasruimte op een afgesloten deel van de overloop waar zich ook de trap naar de vierde woonlaag bevindt.

    Vierde woonlaag:
    Grote zolderverdieping waarbij het voorste deel van de zolder is gebruikt voor de badkamervoorziening en in het achterste deel van de zolder bevindt zich een slaapkamer.

    Dakterras:
    Met een afmeting van circa 12 x 5,5, meter mag dit met recht een riant dakterras genoemd worden. Het terras is groot genoeg om in de zomer altijd wel een plek in de zon of in de schaduw te vinden. Het terras is keurig met vlonders afgewerkt en is tevens voorzien van een leuke overkapping om tot in de late uurtjes of tijdens een zomerse bui gezellig te verblijven.

    Parkeren en fietsenstalling:
    Overdekte parkeermogelijkheid voor auto en fietsen op minder dan een minuut loopafstand.

    Heeft u belangstelling om voortreffelijk te wonen? Neem dan spoedig contact op met ons kantoor!

  • Mail een bekende

    U kunt onderstaande gegevens invullen om deze woning door te sturen naar een bekende:


Direct reageren

Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.