IJsselkade 29, Kampen

Verkocht

Kenmerken

Prijs:
€ 525.000,- k.k.
Postcode:
8261AC
Ligging:
aan water
Woningtype:
eengezinswoning
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, achtertuin
Garage:
Ja
Kamers:
7
Slaapkamers:
6
Woonoppervlakte:
212m²
Perceeloppervlakte:
164m²
Inhoud:
848m³
Bouwperiode:
1871
Plaats woning op:  




  • Een pareltje in hartje binnenstad met uitzicht op de IJssel; dit Rijksmonument heeft het allemaal!

    De woning beschikt over liefst 212m2 woonoppervlakte, een tuin gelegen op het zuiden mét garage. De woning kenmerkt zich door de prachtige authentieke bouwstijl. Wat een sfeer!

    Via de hal bereikt u de straatgerichte woonkamer. Droom weg bij dit fenomenale uitzicht! Door de grote raampartijen kunt u optimaal genieten de ligging tegenover de IJssel. Vanaf het heerlijke plekje in de vensterbank heeft u het mooiste uitzicht. Door de uitbouw aan de achterzijde is de woonkamer lekker ruim. De tuin is zowel vanuit de woonkamer als de keuken bereikbaar. Een groot pluspunt: de gehele buitenkant van de woning is in april 2023 geschilderd.

    Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers te vinden, waarvan één zeer ruim. Op de overloop is boven de keuken nog een extra bergruimte gecreëerd. Ook op deze verdieping is er sprake van hoge plafonds, wat een heerlijk gevoel van ruimte geeft. Met dit uitzicht wil je wakker worden! Daarnaast is de badkamer ook op deze verdieping gesitueerd, die is voorzien van een toilet, douchecabine, ligbad en wastafel. Op de tweede verdieping zijn nog 3 slaapkamers gerealiseerd, wat het totaal aantal slaapkamers op 6 brengt. In één van de kamers is de trap te vinden die toegang geeft tot het koepeltje. Unieker dan dit wordt het niet! Vanuit het koepeltje heeft u een geweldig uitzicht over de binnenstad van Kampen én de IJssel.

    De tuin is gelegen op het zuidwesten en daardoor heerlijk zonnig. Vooral op het balkon kunt u extra lang genieten van de zon. In de tuin zijn nog delen zichtbaar van de oude stadsmuur van Kampen, waar de kanonskogels nog uit de muur zijn gehaald. Een stukje historie in uw achtertuin! De ruime garage is bereikbaar vanaf de Voorstraat en is ideaal voor het bergen van fietsen en spullen of uw auto. De garage beschikt daarnaast over een ruime bergzolder.

    Het huis is gebouwd in 1871 en aangemerkt als Rijksmonument. De woning dient gemoderniseerd te worden, maar heeft enorm veel potentie. Een unieke kans om op één van de mooiste plekjes van Kampen te wonen! Voor verbouwingen en verduurzamingsmaatregelen zijn er subsidiemogelijkheden. Daarnaast is er een energieadvies beschikbaar, die in 2021 is opgesteld door de Gemeente Kampen en specifiek voor deze woning is opgemaakt.

    Gelegen aan de rand van de historische binnenstad, op loopafstand van diverse winkelvoorzieningen, cafés en restaurants, musea, supermarkten en Station Kampen Centraal. Daarnaast wandel je zo langs de IJssel het prachtige Stadspark in!

    Indeling:

    Begane grond:
    Entree, hal, garderobe, toilet, woonkamer, dichte keuken met toegang tot de tuin.

    Eerste verdieping:
    Overloop met bergruimte, 3 slaapkamers en badkamer met toegang tot het balkon.

    Tweede verdieping:
    Overloop, 3 slaapkamers en trapopgang richting het koepeltje.

    Derde verdieping:
    Een unieke koepel met uitzicht over de hele binnenstad!

    Tuin:
    De tuin is gelegen op het zuidwesten en daardoor heerlijk zonnig! De woning beschikt aan de achterzijde over een zeer ruime garage die bereikbaar is met de auto vanaf de Voorstraat, waar je tevens via de achterom de straatkant kan bereiken.

    Interesse in deze unieke woning? Neem dan contact met ons op!

  • Mail een bekende

    U kunt onderstaande gegevens invullen om deze woning door te sturen naar een bekende:


Direct reageren

Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.