Korenbloemstraat 105, Zwolle

Verkocht

Kenmerken

Prijs:
€ 285.000,- k.k.
Postcode:
8013XP
Ligging:
aan park
Woningtype:
eengezinswoning
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, achtertuin
Kamers:
4
Slaapkamers:
3
Woonoppervlakte:
105m²
Perceeloppervlakte:
122m²
Inhoud:
310m³
Bouwperiode:
1935
Plaats woning op:  




  • Op zoek naar een instapklare, karakteristieke en gemoderniseerde jaren ’30-woning dichtbij de Zwolse binnenstad en op steenworp afstand van park De Weezenlanden? In de zeer geliefde woonomgeving Pierik/Assendorp staat deze ruime, bijzondere jaren ’30-woning met prachtige gevel en vrij uitzicht, voor- en achtertuin, stenen berging en achterom.

    Het woonhuis valt direct op door de statige voorgevel die anders is dan die van de buurhuizen. Dit zorgt niet alleen voor meer leefruimte, maar ook voor een kenmerkende uitstraling. Vanuit de woonkamer kijk je uit over een groot grasveld met mooie, oude bomen. Dit zorgt voor vrij uitzicht met veel lichtinval in de woonkamer. De originele voordeur, trap, paneeldeuren en andere details geven dit huis de authentieke jaren ’30-sfeer die je bij dit soort huizen verwacht.

    Even winkelen of een terrasje pakken? Picknicken in een van de stadsparken? Met de kinderen naar een speeltuin of kinderboerderij? Je bent er in no time. De wijk Pierik ligt op 5 fietsminuten van het hart van de stad en het station van Zwolle. De wijk heeft een groen karakter, door de vele groenperken en doordat veel woonhuizen in deze wijk een voortuin hebben. In de buurt kan er vrij geparkeerd worden en vanuit de Korenbloemstraat loop je gemakkelijk naar het park ‘de Wezenlanden’ of het doepark ‘Nooterhof’.

    Plan een bezichtiging en ervaar de sfeer van deze bijzondere plek!

    Indeling

    Begane grond
    Sfeervolle entree door originele voordeur, hal met meterkast, trap met traploper en toegang tot de ruime, droge kelder, toiletruimte en woonkamer.

    De ruime woonkamer is prettig licht door de grote raampartijen aan de voor- en achterzijde. De muur tussen de keuken en kamer is verwijderd waardoor er een open keuken gerealiseerd is. De open keuken is strak ingericht en voorzien van een moderne keukenopstelling met diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasmachine, gaskookplaat, afzuigkap, koelkast en vriezer, combimagnetron en koffiemachine. De gehele begane grond is voorzien van een goede pvc-vloer.

    De zongerichte tuin is vanuit een loopdeur in de woonkamer bereikbaar. De achtertuin is onderhoudsarm aangelegd met bestrating en beplanting. Op de twee terrassen in de tuin kun je gedurende de dag van zon en schaduw genieten. In de achtertuin is een degelijke stenen schuur aanwezig en de tuin beschikt over een achterom.

    1e verdieping
    Overloop met toegang tot twee slaapkamers en de badkamer. Beide slaapkamers zijn ruim (10 en 11 m²) van formaat. De kamer aan de voorzijde beschikt over een inbouwkast. Ze worden gekenmerkt door rust, ruimte en sfeer.

    De badkamer is voorzien van modern tegelwerk en een ligbad, separate douchegelegenheid en badkamermeubel. De nis in de badkamer kan gebruikt worden als bergplek voor handdoeken en wasmanden.

    2e verdieping
    De tweede verdieping is middels een vaste trap te bereiken. Overloop met toegang tot de derde slaapkamer. Door de grote onderhoudsarme kunststof dakkapel aan de achterzijde is er een ruime slaapkamer, waarbij extra opbergruimte is gecreëerd. Het kleine raampje aan de voorzijde geeft het authentieke jaren ’30-gevoel. Op de overloop bevinden zich de wasmachineaansluiting en de cv-ketel.

    Bijzonderheden:
    - Op korte afstand van centrum, NS station en uitvalswegen;
    - Professionele schilderbeurt in 2016 (binnen en buiten);
    - Vrij uitzicht en vrij parkeren voor de deur;
    Ruime zolderkamer met dakkapel.

  • Mail een bekende

    U kunt onderstaande gegevens invullen om deze woning door te sturen naar een bekende:


Direct reageren

Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.