Groeneweg 2, Zwolle

Verkocht

Kenmerken

Prijs:
€ 575.000,- k.k.
Postcode:
8012AN
Ligging:
aan park
Woningtype:
eengezinswoning
Soort bouw:
bestaand
Tuin:
Ja, achtertuin
Garage:
Ja
Kamers:
5
Slaapkamers:
4
Woonoppervlakte:
142m²
Perceeloppervlakte:
128m²
Inhoud:
536m³
Bouwperiode:
1902
Plaats woning op:  




  • Het mooiste huis van Assendorp staat nu te koop!

    Eigenlijk zeggen de foto's al genoeg en hoeven we er geen woord aan toe te voegen…

    Op een geliefde locatie in de wijk ASSENDORP staat dit fraaie en goed onderhouden HERENHUIS (hoekwoning) op een perceel van 128 m2 eigen grond. Deze prachtige woning is in 1901 gebouwd naar ontwerp van de befaamde "ARCHITECT G.G. Post" die vooral bekendheid heeft gekregen vanwege zijn Jugendstil ontwerpen. Een eigentijdse woning met een bijzonder karakter en voorzien van authentieke stijlelementen. De woning is gelegen aan een plantsoen en heeft een besloten achtertuin met stenen GARAGE en ACHTEROM.

    Door de jaren heen is de woning geheel onder handen genomen, zo is de woning in 2014 grotendeels voorzien van nieuwe kozijnen met dubbel glas en zijn overal voorzetwanden met isolatie toegepast. In 2016 is de gehele woning geschilderd aan de buitenzijde. In 2021 is er een dakopbouw geplaatst. En nog dit jaar zijn de laatste kozijnen met enkele beglazing vervangen door kozijnen met HR++ glas.

    Indeling:

    Begane grond: Achter de voordeur bevindt zich een ruime hal met statige trapopgang. De woonkamer is opgedeeld door ensuite deuren in originele inbouwkasten. De voorkamer geeft een fraai uitzicht op de spoorbrug en het plantsoen met schommel. De openslaande tuindeuren geven toegang tot de mooie zonnige achtertuin (zuidoosten) met achterom. Richting de achterzijde vind je de deur naar de, recent geheel waterdicht gemaakte, kelder en de strak vormgegeven, open keuken. De greeploze keukenkastjes, twee houten aanrechtbladen en de oranje, glossy tegelwand zorgen voor een sfeervol geheel. Met een aanrecht aan weerszijden beschik je hier over twee ovens (waarvan één combimagnetron), inductiekookplaat met verzonken afzuigsysteem, koel/vriescombinatie en een vaatwasser. Na de keuken volgt nog een handige, betegelde bijkeuken die tevens dienst doet als wasruimte dankzij de aanwezige aansluitingen voor je wasmachine en droger. Behalve een tweede deur naar de achtertuin is hier ook nog het toilet te vinden. Met uitzondering van de bijkeuken is de gehele begane grond voorzien van een pvc vloer.

    1e Verdieping: Via de trap kom je boven op een overloop die toegang biedt tot drie ruim bemeten slaapkamers, een badkamer en de vaste trap naar de tweede verdieping. Door de grote ramen hebben de slaapkamers veel lichtinval en daarnaast zijn ze voorzien van recent onderhouden airconditioning, die bij koude dagen dienst kan doen als verwarming. De ouder slaapkamer is voorzien van ruime inbouwkasten. Links van de trap vind je de luxe badkamer. Net als in de keuken voert grijs hier de boventoon, maar dan in de vorm van grote plavuizen op zowel de vloer als wanden. Hier ben je tevens van alle gemakken voorzien middels een ovaal ligbad, inloopdouche achter de muur, zwevend toilet en een stijlvolle design wastafel met spiegel.

    2e verdieping: Naast de ouderslaapkamer is achter een aparte deur de trap naar de tweede verdieping te vinden. Hier bevindt zich de grootste verrassing van het huis.... Een prachtige, lichte en luxe ruimte die eveneens over airconditioning beschikt en welke voor diverse doeleinden geschikt is; een luxe slaapkamer, een heerlijk lichte werkkamer of een plek om heerlijk in het zonnetje te ontspannen.

    Buitenruimte: Met een slaapkamer boven je hoofd begint de tuin in de eerste instantie overdekt. Boven de buitenkeuken met veel opbergruimte bevinden zich openslaande ramen die direct contact met de keuken mogelijk maken. In de grotendeels betegelde tuin tref je, naast enkele borders en een strook kunstgras, links om de hoek een tweede terras onder een sfeervolle pergola. Deze grenst tevens aan je garage, waar je hier ook een deur naar toe vindt. Als laatste bevindt zich rechts in de tuin nog een deur die direct naar de straat leidt. De ruime garage is voorzien van stroom en water en het dak zou geschikt zijn voor zonnepanelen.

    Kortom: Prachtig wonen met de gezelligheid van een bruisende wijk, op korte afstand van de binnenstad van Zwolle en nabij het bus- en treinstation van Zwolle. Wilt u in dit geweldige huis wonen? Maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging!

    Algemeen:

    * Hoekwoning met garage;
    * Besloten tuin met achterom;
    * Authentieke elementen volop aanwezig;
    * Met behoud en respect voor de authentieke elementen voorzien van isolerende maatregelen zoals dubbel glas en voorzetwanden;
    * 3 ruim bemeten slaapkamers op de eerste verdieping en multifunctionele, zonnige tweede verdieping;

  • Mail een bekende

    U kunt onderstaande gegevens invullen om deze woning door te sturen naar een bekende:


Direct reageren

Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.